Regelmatig kijken er een paar ogen mee wanneer ik, Jacoline, het eten bereid. Velen kennen dat wel… hongerige tieners op zoek naar een lekker hapje in de keuken. Maar bij Stefan is het meer dan op zoek zijn naar een lekker hapje; hij wil graag meehelpen koken. Hoewel school gewoon doorging (online), heeft veel stilgelegen. Daarom dachten we aan een kookcursus. Nu al heeft Stefan zich voorgenomen om, wanneer we in Nederland zijn, voor zijn broers nasi te draaien (zo zeggen ze dat hier). En dan wel de Surinaamse natuurlijk.

Hier en daar wordt bekendheid gegeven aan de bouwplannen van de nieuwe MAF-hangaar. Blijkbaar zet het mensen in beweging, want meerderen hebben hun hulp aangeboden en ook komt er geld binnen. Deze week was Rachel (vroeger buurmeisje) bij ons en terwijl we aan tafel zaten, vertelde Andy dat er die dag een bedrag van 15.000 euro was toegezegd. Om een beter beeld te geven om hoeveel geld dat gaat, rekende Andy het om naar Surinaamse dollars. Dat is ongeveer het bedrag x 18! Rachel wist niet wat ze hoorde. Zulke bedragen vallen totaal buiten haar leefwereld.
Later op de avond hoorde ik Rachel en Elise tegen elkaar zeggen “Zie je hoe goed God is?” Zo’n conclusie bevestigt maar weer dat het alle reden waard is om Gods verhalen aan de nieuwe generatie door te vertellen.