Vanmorgen kwart voor zeven trilt de telefoon, de markt kan niet doorgaan op de geplande locatie bij Bloem en Groencentrum Ouddorp vanwege de harde wind. De veiligheid gaat voor. Teleurstelling heerst. Maar er is een uitweg, de zaal van de Eben-Haëzerkerk een paar straten verderop mag gebruikt worden! Het is een prachtlocatie met genoeg ruimte binnen voor alle kramen (op de visboer na maar dat lag niet aan de ruimte). Buiten is voldoende parkeergelegenheid én alle ruimte voor de brandweer.

Via alle denkbare kanalen wordt het nieuws verspreid, aanplakbiljetten, extra borden, internet en zelfs een parkeerwachter die in weer en wind mensen doorstuurt naar de nieuwe locatie. Het werpt gelukkig zijn vruchten af, waar buiten de wind roet in het eten probeert te gooien loopt het binnen storm. Jong, oud, groot en klein snuffelen tussen de ‘rommel’ waar toch nog best mooie spullen tussen liggen en de aangeboden lekkernijen. In de hal wordt men verwelkomd door een veelkleurigheid aan bloemen, de heerlijke geur van de kramen van de bakker en die met zelfgemaakte etenswaren en andere producten. De outlet dameskleding loopt ook weer als een trein. Vanuit de goed uitgeruste keuken worden patat, snacks, drinken en koeken verkocht. Als lunch wordt door velen een combinatie van patat en heerlijke kibbeling genuttigd.

De brandweer trekt buiten veel bekijks, een auto ondergaat een ware metamorfose met behulp van hydraulisch gereedschap en er worden branden geblust door jonge toekomstige brandweerlieden. Daarna mag de jeugd mee voor een ritje met de brandweerauto.

Aan het einde werden alle ijsbakjes met wisselgeld geteld door de penningmeester en tijdens de sluiting kon de opbrengst bekend worden gemaakt: omzet €6359 waarvan na aftrek van de inkoopprijs van sommige producten een mooie opbrengst van ongeveer €5500 overblijft! Dank aan onze God, Die alles bestuurd. Dank aan de vele vrijwilligers.