rd 17-12-2014
Andy Bijkerk uit Paramaribo vliegt voor MAF Suriname. beeld Gerard ten Voorde

PARAMARIBO/TEUGE. MAF Suriname en MAF Nederland zijn in gesprek over nauwe samenwerking in de nabije toekomst.

Dat bevestigt hoofd marketing en communicatie Mark-Jan Bremmer van MAF Nederland woensdag tegenover deze krant. De gesprekken over samenwerking in de nabije toekomst duren inmiddels een jaar. Een definitieve datum is er nog niet. „Aan beide kanten bestaan de intentie en het enthousiasme voor samenwerking”, aldus Bremmer. „Zoiets regel je echter niet even op een namiddag.”

Mission Aviation Fellowship (MAF) is een wereldwijde christelijke zendingsorganisatie die luchttransport aanbiedt aan zendelingen in moeilijk bereikbare gebieden. Meer dan duizend organisaties maken gebruik van de vliegdienst. MAF bestond tot voor kort uit drie zelfstandige onderdelen: MAF USA, MAF Europa en MAF Australië. De MAF-organisaties in Engeland en Australië zijn enkele jaren geleden gefuseerd. MAF Suriname, voortgekomen uit MAF USA, bestaat dit jaar 50 jaar.

MAF Suriname en MAF Nederland zien mogelijkheden voor samenwerking bij fondsenwerving en de werving en opleiding van personeel. MAF Suriname zou bij projecten gebruik kunnen maken van de fondsenwerving van MAF Nederland. „Een taalbarrière speelt geen rol”, constateert Bremmer. MAF Nederland is een fondsenwervende organisatie, MAF Suriname een zelfstandige vliegdienst. MAF Suriname beschikt sinds kort over twee grote, vrijwel nieuwe Airvans en een gerenoveerde Cessna 206.