Actie ‘1000 kinderbijbels voor Suriname’

Greet Peters, een van de MAF-vrouwen in Suriname ontwikkelde het plan om 500 kinderbijbels van Nederland naar Suriname te brengen om op een school, waar zij les gaf, uit te delen. Ze ontdekte namelijk dat vrijwel geen enkel kind in Suriname een kinderbijbel heeft. Kinderbijbels zijn wat onbekend, maar ook prijzig.
Ik begon te dromen… de verhalen over God die overal bekend zouden worden… de verandering in kinderlevens en gezinnen….. Ik vond het zo’n goed idee om mensen in de achterban te vragen om ‘oude’ kinderbijbels, dat ik beloofde er 500 aan toe te voegen.

Mensen reageerden heel enthousiast. Sommigen plaatsten een bericht in de plaatselijke kerkbode, andere schreven uitgeverijen aan, anderen deelden het bericht in de vriendenkring.
Onze TFC zamelde alle dozen in en verscheepten de kinderbijbels naar Suriname. We hebben niet geteld hoeveel we hebben ontvangen, maar we vermoeden ver over de 1000.

Tijdens het uitdelen van de kinderbijbels gingen er allerlei nieuwe deuren open. Ze staan nu in bibliotheken, mediatheken, in de klas, zijn mee naar huis genomen en er wordt uit gelezen tijdens kinderclubs.

Iedereen die aan de actie heeft meegedaan, heel hartelijk bedankt.

En… de kinderbijbels zijn nog steeds welkom. De kinderbijbels kunnen ingeleverd worden bij de TFC leden, graag van tevoren even bellen.

Jacoline