Tepoe en Palumeu Aflevering 3

Bijbeltraining op Palumeu. Tepoe verhindert

Aflevering 3      – 06-05-2014 –

Het blijft telkens spannend tot het laatste moment. Zou er een stoel leeg blijven ondanks de grote hoeveelheid cargo van de dokter? Zou het onderwijs over: De vrouw als hulp van de man (n.a.v. Genesis 2: 18) daar komen?
Zo’n 10 minuten voor het vertrek van de doktersvlucht krijg ik de blijde boodschap.

DCIM100GOPRO

Wanneer ik in het vliegtuig zit, vertelt Andy me dat hij vanmorgen het gevoel had midden in een geestelijke strijd te staan. De Hindoestaanse dokter weet van de Bijbeltraining af en verleent altijd zijn medewerking. Zelfs als dat betekent dat hij op mij moet wachten. Deze ochtend waren er  twee andere doktoren aanwezig die een mening hadden hoe er moest worden gevlogen. Omdat de discussie vrij hoop opliep tussen twee van hen, had iemand Andy erbij geroepen. Er bleek een dokter te zijn die absoluut niet bereid was om op mij te wachten tot het einde van de Bijbelles. Ze eiste dat we alleen twee mensen op Tepoe zouden afzetten en direct moesten doorvliegen naar het dorp waar zij zou verblijven om haar en haar collega op te halen.“Tijd is geld,” zei ze.
Andy merkte dat praten niet hielp en koos om te dienen.

DCIM100GOPRO

Het spijt ons erg dat we vrijwel niemand op de hoogte hebben gebracht van de Bijbeltraining. Normaliter doen we dat wel. Daardoor vormt zich een kring van gebed rondom ons.
Het lijkt een hele normale opmerking: “Tijd is geld”, maar, in deze situatie, ervaren wij het als geestelijke tegenstand. Door het gemis aan bidders om ons heen, stonden we alleen en was de overmacht van de tegenstander de duivel en zijn handlangers te groot om zijn plan te verhinderen.
Anderzijds weten we nu zeker dat we naar Tepoe moeten. Waarom zou de duivel moeite doen voor dat wat geen waarde voor hem heeft.
Misschien heeft de tegenstand te maken met het specifieke subonderwerp van vandaag: drankmisbruik. Dit is een zwakke plek in het leven van de Indianen, ook van de christenen en die opening wil hij natuurlijk graag houden.
Wilt u meebidden voor een nieuwe mogelijkheid op korte termijn?

Gelukkig is het onderwijs op Palumeu aangekomen. “O God, wilt U de kracht van deze zonde ( het maken en het gebruiken van kassiri) in de levens van de Indianenvrouwen en –mannen verbreken.”

Lees ook eerdere afleveringen

Tepoe en Palumeu aflevering 1

Tepoe en Palumeu aflevering 2