Verlof presentaties 2017

Emst 12 juli 2017

Op 12 juli hadden Andy en Jacoline hun laatste presentatie-avond. Zij waren te gast bij de Hersteld Hervormde Gemeente te Emst. Ouderling Schouten opende de avond met het welkom zijn van kinderen bij de Heere Jezus. Dit n.a.v. het ‘Laat de kinderen tot Mij komen en verhindert ze niet’. Juist daarom is het zo belangrijk dat er een Kinderbijbelvertaalproject plaatsvindt. Kinderen moeten weten wie de Heere Jezus is. De gemeente heeft voor dit Kinderbijbelproject al een gift toegezegd en ook de collecte van deze avond is voor dit project.

Collecte: €450,- (goed voor 33 kinderbijbels!)
Verkooptafel: €109,-
Fijn dat er deze avond zoveel Hoornbeeckstudenten aanwezig waren.

Bodegraven 30 juni 2017

Gisteren hebben Andy en Jacoline weer op een nieuwe locatie gepresenteerd; in de Gereformeerde Gemeente in Bodegraven. Ondanks deze onbekende omgeving was er toch een mooie belangstelling van zo’n 35 mensen. De heer J. M. Commelin (oud zendeling) heeft de avond geopend met een woord over de geestelijke wapenrusting uit Efeze 6. Dit paste heel goed bij de inhoud van de presentatie die, enigszins ingekort, vooral over de geestelijke strijd ging die zich in het Surinaamse oerwoud afspeelt.

Collecte: €273,90
Verkooptafel: €102,50

Ondertussen hebben Andy en Jacoline overleg gehad met uitgeverij Den Hertog, over het drukken van Bijbels in het Trio (taal van de trio stam). Dit kan doorgaan, en daarmee gaat er een nieuw project van start: het sponsoren van het vermenigvuldigen van de indianen Bijbel: de Kan Pampiran (Letterlijk: Brief van God).
De eerste sponsoringen zijn deze avond al toegezegd:

€250,- (goed voor 20 bijbels)

Ouddorp 22 juni 2017

De presentatie in Ouddorp was weer heel bijzonder: de zaal zat vol met ongeveer 100 mensen, waaronder ook een aantal kinderen. Jacoline heeft nog een lied in het Sranan Tongo voorgedragen (zie film hieronder). Het was goed te merken dat Andy en Jacoline, Stefan en Elise zich heel goed in Ouddorp thuis voelen. Er wordt heel erg met hen meegeleefd in woorden en daden (gebed, financieel en met daadwerkelijke hulp zoals tijdens de verkoping op de zaterdag voor Pinksteren en andere acties).

Collecte: €915,45
Verkooptafel: €311,70

Verworven donateurs: €8/maand

Mandjes Richard €43,90

Nieuw-Lekkerland 9 juni 2017

Afgelopen vrijdag is er in de HHK van Nieuw-Lekkerland ook een presentatie gehouden. Er was een mooi publiek, waarvan veel kinderen van de Ds. Joannes Beukelmanschool waar Anja onderwijzeres is. Daarom pasten Andy en Jacoline de presentatie aan door tussen door vragen te stellen aan de kinderen. Het was weer te merken dat mensen geraakt worden door hoe God het zendingsondersteunend werk wil gebruiken om Zijn Koninkrijk te bouwen in Suriname. De Heere zij geloofd.
Stefan en Elise vonden het geweldig dat ze mochten verkopen achter de verkooptafel.
Er waren ongeveer 50 personen aanwezig.

Collecte: €356,50*
Verkooptafel: €191,15

Verworven donateurs: €55/maand*

Er zijn 3 mandjes van blinde Richard besteld.

Middelharnis 8 juni 2017

Dit keer werd er ook voor het eerst een presentatieavond gehouden in de HHK van Middelharnis/Sommelsdijk. Andy en Jacoline hebben hier in samenwerking met Willem den Hertog wat uitgebreider kunnen vertellen over het gevangeniswerk dat via Prison Fellowship uitgevoerd wordt in Suriname. Ook op deze avond mocht Gods lof vermeld worden.
Bezoeker: “Indrukwekkende presentatie, voelbare liefde en bewogenheid met onze naaste, Gods zegen toe gebeden in de werkzaamheden.”

Stefan en Elise vonden het geweldig dat ze mochten verkopen achter de verkooptafel.
Er waren ongeveer 50 personen aanwezig.

Collecte: €303, 75*
Verkooptafel: €212,50

Verworven donateurs: €5/maand*

Ook hier zijn weer een aantal mandjes van blinde Richard besteld. (zie hieronder bij Leerbroek)

Leerbroek 2 juni 2017

De tweejaarlijkse thuiswedstrijd in de Schakel in Leerbroek is ook achter de rug. We kunnen terugkijken op een heerlijke avond. Er waren ongeveer 150 belangstellenden!

Collecte: €634,55 + 100 SRD*
Verkooptafel: € 285,70

Verworven donateurs: €56,66/maand*

Ook de zelfgemaakte mandjes van Richard waren in trek. Deze blinde Surinamer moet het hebben van de dingen die hij kan maken en verkopen. Fam. Bijkerk heeft een bestellijst gemaakt die op de verkooptafel lag. Richard krijgt het druk!

 

Sliedrecht 1 juni 2017

Afgelopen donderdag was er, net als vorig jaar, een presentatie in de bovenzaal van de Beth-El kerk in Sliedrecht. Helaas is de avond niet zo goed bezocht als voorgaande jaren, het was maar een klein publiek. Misschien kwam het omdat er de dag van te voren een evangelisatieavond was. Daarbij kwam de aankondiging in het kerkblad van de CGK ook wat aan de late kant. Ondanks het beperkte aantal werd het toch een fijne avond, er was ruimte voor interactie.

De avond werd er toch nog een mooi bedrag opgehaald:

Collecte: € 100,-*
Verkooptafel: € 31,-

Daarbij werden er zelfgemaakte spullen verkocht door de dames Bijkerk, twee tantes van Andy. Zij doen dit het hele jaar door voor verschillende doelen. Ze vinden het erg gezellig als er mensen komen kijken op Stationsweg 95 in Sliedrecht!

 

Breukelen 30 mei 2017

Op de avond van 30 mei 2017 is er voor het eerst een presentatie gegeven in de Hersteld Hervormde gemeente van Breukelen. Het is een hele fijne avond geweest! De belangstelling was groot, ondanks dat er voor de gemeente ook al een andere avond was deze week.
We zijn er heel warm en vriendelijk ontvangen!

Verder mochten we de volgende bijzondere bedragen ontvangen:
Collecte: € 461,20*
Verkooptafel: € 141,25

Daarbij hebben we nog een vaste donateur voor €50,-/maand toe mogen voegen.

Groot is Uw trouw o Heere!

 

Giessenburg 28 mei 2017

Afgelopen zondag is de eerste verlof presentatie gegeven door Andy en Jacoline in de hervormde gemeente in Giessenburg. Aan het einde van de ochtenddienst mocht Andy hun werk kort introduceren en de gemeente uitnodigen voor de presentatie aansluitend aan de dienst.
Er was veel belangstelling. Andy en Jacoline hebben in het kort over hun werk en leven in Suriname verteld, en daarna was er tijd voor ontmoeting.

Er is in deze gemeente meerdere keren gecollecteerd voor de SZOS, we hopen dat deze presentatie een uitbreiding van de achterban betekent!

Giften n.a.v. deze presentatie: €50,-*

Door een foutief vermeld adres in de uitnodiging (Giessen Oudekerk) en een vergissing in de tijd (14:30) t.g.v.  een tijdzone verschil in de intern gedeelde agenda’s, stonden er mensen voor een gesloten deur. Onze excuses daarvoor!

 

* De bedragen worden bijgewerkt als er achteraf nog een gift of machtiging binnenkomt naar aanleiding van een presentatie.