Terugblik presentatie schoenendoosactie voor Suriname.

Op vrijdagmorgen 21 november 2014 waren Lydia Bijkerk en Anja Voogd te gast op de Petrus Immensschool in Middelburg. Deze school verzorgt elk jaar een schoenendoosactie, dit jaar voor kinderen in het binnenland van Suriname. Door de bemiddeling van Jeanet Bijkerk verloopt deze actie via SZOS. Lydia heeft de actiebrief samengesteld en voor elke leerling een flyer van SZOS toegevoegd.

001                    002
De schoenendoosactie is door Anja gepresenteerd. De leerlingen dachten goed mee over de inhoud van de schoenendozen voor de kinderen in het binnenland van Suriname, waar geen winkels zijn….

Als de schoenendozen worden uitgedeeld op de school in Tepoe, vertelt iemand van de kerk eerst een verhaal uit de Bijbel in het Trio, de indianentaal die in het dorpje wordt gesproken. Natuurlijk moeten de kinderen ook Nederlands leren op school.

003

Groepen 1-4.

Een meisje uit groep 1: ik denk dat ik mijn eigen knuffel in de schoenendoos stop…..

004

Groepen 5-8.

De leerlingen deelden tijdens de presentatie hun kennis over het verleden van Suriname en stelden heel veel goede vragen, o.a. over mag ik ook een Bijbel / lego / kleding in de schoenendoos doen en over piloot zijn bij MAF. Leuk Geert dat jouw oom Andy de MAF-piloot is, die de schoenendozen in het indianendorp Tepoe brengt.

 

Namens SZOS bedanken we de Petrus Immensschool voor hun betrokkenheid bij het zendingsondersteunend werk in Suriname en wensen de leerlingen een goede periode toe waarin ze bezig zijn om schoenendozen te versieren en te vullen met schoolspullen / toiletspullen en wat leuke spulletjes.