Kerstcollecte Hildegaertschool December 2012

Ontvangst van de materialen in Tepoe.

Na een telefoontje dat de materialen waren aangekomen en opgehaald konden worden, sprongen we in de auto. Dit was het langverwachte telefoontje. In de container zagen we een prachtige stapel met dozen. Dat het zoveel materiaal zou zijn, hadden we niet verwacht. Wat een prachtige actie toch. Het paste nauwelijks in onze auto. De dozen en kinderen werden zo goed als mogelijk gestapeld. Thuis stapten de mensen uit, de dozen bleven nog even staan voor de volgende dag. De volgende dag brachten we de dozen bij MAF.

Heel onverwachts blijkt er een plekje te zijn op een vlucht naar Tepoe. De dozen worden ingeladen (hoe vaak zijn deze dozen al door handen van mensen gegaan!), vastgemaakt, de motor gestart en de dozen verdwijnen de lucht in.
Veel kilometers verderop wordt er uitgekeken naar een MAF-vliegtuig. De leerlingen kregen even vrij om dozen te sjouwen. Zo’n 1,5 uur later zakt het vliegtuig door de wolken heen naar beneden. ’t Was geen eenvoudige vlucht. De dozen zijn flink heen en weer geslingerd als het vliegtuig door een bui heen vloog.  Ook tijdens het uitladen blijft het regenachtig, maar het hindert de leerlingen niet om door te gaan. Het is geen kleine afstand tussen het vliegveld en school en de dozen zijn zwaar. Kruiwagens worden dan ook vaak ingezet voor het vervoer van materialen, maar ook patiënten worden ermee vervoert.
Op school aangekomen, krijgen de kinderen het verhaal achter de dozen te horen. Verwachtingsvolle blikken gaan richting de dozen. Wat zou er toch inzitten?

Kijkt u naar de volgende foto’s en beleef de blijdschap van de kinderen op Tepoe. Zie hoe schriften, schrijfmateriaal, tassen en Bijbels hun weg vinden van Nederland naar Suriname.