De autowasdag 5 oktober 2013

De dag begint met prima ‘wasweer’, niet te warm niet te koud. Nadat de vrijwilligers gearriveerd, en de laatste voorbereidingen getroffen zijn, kunnen we beginnen met het wassen van de auto’s. Er ontbreekt alleen nog een ding: auto’s.

Gelukkig hebben de vrijwilligers allemaal hun eigen auto meegenomen, daar kunnen we ons vast op inwerken. Het duurt niet lang of de eerste klant komt zich melden, onder het genot van een kopje koffie kijkt hij toe hoe er voor zijn auto wordt gezorgd. Ondertussen wordt hij door Ma Droogendijk geïnformeerd over de activiteiten van de familie Bijkerk. Er staat ook een verkooptafel waar allerlei Surinaamse souvenirs, snoepgoed, cadeautjes en kaarten op zijn uitgestald.

De opkomst is niet zo groot als verwacht, maar toch kunnen we met 5 vrijwilligers aardig doorwerken. Tussen de middag is het even rustig, een mooi moment om de friet, die Pa Droogendijk zoals gebruikelijk gebakken heeft, op te eten.

Al met al heeft het wassen, de verkooptafel en de giften het mooie bedrag van €212,40 netto opgeleverd. En we hebben veel mensen kunnen informeren over de activiteiten van de SZOS. Daarnaast was het natuurlijk ook super gezellig met elkaar!

Allereerst willen we het bedrijf Diba bedanken voor het beschikbaar stellen van het terrein met alle voorzieningen en natuurlijk de vrijwilligers die meegewerkt hebben!

We zien uit naar de volgende wasdag!