Nieuwsflits 45 Terug uit de bush

De volgende foto’s nemen je mee naar Lawa. Lawa is een Indianendorp in het binnenland van Suriname. Afgelopen weekend werd daar een Bijbelconferentie gehouden. Als gezin hebben we een deel van de conferentie meegemaakt. Dit betekende als gezin met het vliegtuig, slapen in een hangmat, het beluisteren van preken in allerlei talen, het horen van Indiaans christelijke muziek en het praten met Indianen die Wai-Wai spreken.

nieuwsflits 45-1

Het belangrijkste onderdeel van de conferentie bestaat uit de Evangelieverkondiging.  De preken worden in diverse stamtalen vertaald.  Daardoor duren de diensten lang. De mensen hebben elk een eigen Bijbel. Vorig jaar is het Oude Testament in het Wai-Wai klaargekomen.

nieuwsflits 45-2

Een zanggroepje tussen de diensten door.

nieuwsflits 45-3

Het huis van het zendingsechtpaar Lytle. De Lytles hebben 40 jaar onder de Indianen op Lawa en Apatine gewerkt. Hun ‘dienstperiode’ gaat naar het einde.

nieuwsflits 45-4

Ons onderkomen voor de nacht. De hangmatten met bijbehorende klamboes hangen op een rij. Het lukte ons niet om snel in slaap te komen. De nachtelijke stilte en de wind waren geweldige ervaringen.

nieuwsflits 45-5
De boten van Indianen die van andere dorpen zijn gekomen om de conferentie te bezoeken.

nieuwsflits 45-6

Indianen van andere dorpen zijn verantwoordelijk voor hun eigen onderkomen op Lawa. Deze hutjes worden gebouwd en tijdens de conferentie gebruikt om de Indianengezinnen te herbergen. In deze onderkomens wordt geslapen, eten bereid en gegeten, het dienst als zit- en speelkamer.

nieuwsflits 45-7

Het vliegtuig vangt altijd de aandacht van kinderen. Het is voor hen een grote bezienswaardigheid.

nieuwsflits 45-8

Vanwege de kleine hutten, de warmte en het-relatiegericht-zijn, leven de mensen in de dorpen voornamelijk buiten.

nieuwsflits 45-9

Elise heeft al snel speelkameraadjes gevonden. Ze zit samen met een Indiaans meisje onder het huis van zendingsechtpaar Lytle.