Nieuwsflits 35 Uitzien

We denken al uren nergens anders meer aan. Voortdurend wordt er gevraagd: “Hoelang duurt het nog?” Er worden kadootjes gemaakt, er wordt opgeruimd, er wordt… Maar alles met hetzelfde doel. Iedereen kijkt ernaar uit. Eindelijk. Vanavond laat komt Andy, na 2,5 week, weer terug in Suriname.

Tweeënhalve week geleden startte de MAF-managersconferentie in Nampa. Andy was ook uitgenodigd en vond het zeker, gezien de thema’s, de moeite waard om een kijkje te nemen. Het was een reis van 22 uur, terwijl de afstand hemelsbreed gezien helemaal niet zo lang is. Vooral de binnenlandse vliegreizen en het ontbreken van goede aansluiting zorgde voor veel ‘vertraging’. Waarschijnlijk is bovenstaande vooral onze beleving, want een Surinamer lijkt het woord ‘vertraging’ niet te kennen. Best relaxt.

Regelmatig ontvingen we afgelopen week mailtjes en af en toe was er een ontmoeting via Skype. Geweldige uitvinding in dergelijke omstandigheden. Ik vond het heerlijk te horen dat Andy het daar goed had. Het leek zijn afwezigheid iets te verzachten.

Een paar korte fragmenten van afgelopen week:
Vandaag een fijne dag gehad met heel veel ruimte voor toerusting. We hebben een vol programma en erg leerzaam. Absoluut waard om hier te zijn.

nieuwsflits35-1

Het is hier een inspirerende omgeving. Het geestelijke onderwijs, de persoonlijke getuigenissen, de onderwerpen waar we cursus in kunnen volgen, de persoonlijke contacten, erg waardevol! Ik had het niet willen missen.

Na de managersconferentie wachtte er een vliegevaluatie. Vier dagen lang zou Andy worden onderwezen, geobserveerd tijdens het vliegen en getest wat betreft zijn kennis van de Amerikaanse vliegwet- en regelgeving. En dat alles ter voorbereiding voor de MAF-standaardisatie.

Vandaag heb ik in échte bergen gevlogen. Ik heb geleerd hoe je hele korte bochten in een kloof moet maken om er snel weer uit te komen. Bijvoorbeeld als er wolken hangen of de kloof houdt ineens op. Ik heb ook geleerd hoe je het beste over een pas of bergrug kan vliegen. Leuk en spannend allemaal. Eigenlijk mag de instructeur niet zeggen hoe het gaat. Dat mag pas vrijdag als ik helemaal klaar ben. Maar vandaag gaf hij me stiekem toch een paar keer een complimentje. Dat was erg fijn en bemoedigend.

nieuwsflits35-2

Morgen ga ik in nog hogere bergen vliegen, wel 5 of 6 uur lang. Ik mag dan geen instrumenten en GPS gebruiken, maar moet met een kaart op schoot mijn weg vinden. Spannend hoor. Maar wel erg leuk. Op de toppen van de bergen ligt hier nog sneeuw. Erg mooi!

nieuwsflits35-3

Gisterochtend opende ik met spanning mijn mail. In deze mail zou de uitslag van de achterliggende dagen staan. In deze mail zou ik lezen of ze wel of niet verder met Andy wilden.

‘k Heb vanmiddag mijn de-briefing en mijn rapport gekregen. Mijn instructeur was vol lof en ik heb een prachtig rapport. Ik ben van harte welkom om in augustus mijn standaardisatie te komen doen. 
De Heere alleen alle lof en dank voor wat hij gaf in de afgelopen week.

Het laatste stem ik van harte toe, zowel voor hem als voor de achterblijvers. Ik heb Zijn hulp en kracht ervaren. Alleen zijn met 5 kinderen vind ik niet de eenvoudigste opdracht, maar elke keer ervaar ik dat Hij de omstandigheden van mensen kent. Hij zorgt meer dan een vader en moeder kunnen doen. Alleen zijn en toch niet alleen, omdat Hij erbij is.