Nieuwsflits 5 (presentatieavonden)

U hebt de achterliggende weken de data gezien van twee presentatieavond.

We willen een korte terugblik geven van deze twee avonden.

 

Ouddorp, 18 maart 2011

De eerste avond was in Ouddorp. Dit is de geboorteplaats van Jacoline. Alle aanwezigen waren voor haar ‘oude bekenden’ en het weerzien was heel hartelijk. Voor Andy waren er veel nieuwe gezichten. We kijken terug op een erg fijne avond.

Andy en Jacoline hebben als eerste verteld over hun roeping naar de zending en specifiek naar Suriname. Daarna een powerpoint presentatie door hen beiden met veel informatie over Suriname en Andy’s toekomstige werk, inclusief een kort filmpje over het openen van een vliegstrip in de binnenlanden. We zagen hoe blij de mensen waren met de eerste vliegtuiglanding.

Mark vertelde over zijn toekomstige school en vooral ook zijn vrije tijd.

Al met al een boeiende avond, waarin het werk van de Heere de leidraad vormde.

De reacties op de presentatie en de wensen voor de toekomst hebben Andy en Jacoline goed gedaan.

Er zijn veel boeken:” de Indiaan en het Boek” en ”kleine Henry en zijn drager”, en andere verkoopartikelen verkocht.

De opbrengst en de giften hebben ons allen diep verwonderd.

Leerbroek, 8 april 2011

De tweede avond was in Leerbroek, gebouw de Schakel.

Naast gemeente leden vanuit de kerkelijke gemeente van het gezin Bijkerk, de Hersteld Hervormde Kerk, waren er ook vele familieleden en vrienden. Allemaal geïnteresseerde mensen, die samen zorgden voor een goede sfeer.

De volgorde en de inhoud van de avond was zoals het in Ouddorp is gegaan, zoals hierboven beschreven. Mark heeft nu niet gesproken, maar heeft zich samen met zijn broer Daan bezig gehouden met de verkoop bij de verkooptafels.

Vanuit de SZOS (Stichting Zendings Ondersteuning Suriname werd de avond geopend. Een lid van de TFC (Thuisfront Commissie)heeft weergegeven wat de TFC doet en beoogt. Waaronder ook de mededeling dat vrijwilligers zeer welkom zijn voor het vele werk wat moet gebeuren (zie verder op deze website).

Voor, in en na de pauze werden de verschillende verkoop tafels goed bezocht. Fijn. De opbrengst en giften stemden tot dankbaarheid.

Ook deze avond werd als bemoedigend ervaren door Andy en Jacoline: de goede opkomst, de grote betrokkenheid en aandacht tijdens de presentatie en ook de persoonlijke gesprekken in de pauze en aan het eind van de avond hebben hen zeer goed gedaan.

Zij vonden het bijzonder fijn om zo in alle openheid het werk van de Heere te mogen verkondigen.

Wij, als SZOS en TFC hopen dat de aanwezigen op zending betrokken zijn geraakt of dat hun betrokkenheid is vergroot. Zending is niet het werk van de enkeling, maar van alle christenen. Zending is geestelijke strijd. Laten we de tegenstander (satan) niet onderschatten, maar zeker ook de kracht van Jezus Christus niet!”