Nieuwsflits 4 (school met de Bijbel)

School met de Bijbel te Bleskensgraaf organiseert Suriname-project

 

Niet meer Geert, maar ‘Grote Adelaar’…..

‘Grote Adelaar’ en ‘Stoere Beer’. Dat zijn de indianen- namen van Geert en Maartje. In de klas staan indianen en wigwams. Er hangt een indianenboog  en de juf leest voor over een stoer indianenjongetje die alles durft.

Elke maandag wordt er trouw geld meegenomen van thuis. Samen met de juf wordt het geld geteld en opgeschreven op de geldmeter. De stand is 200 euro!

Op de School met de Bijbel in Bleskensgraaf wordt het wekelijkse zendingsgeld ingezameld. Vanaf de herfstvakantie tot de zomervakantie  is het zendingsdoel de SZOS!

De kleuters vertellen……….

Daar zaten we, afwachtend en enthousiast, want juf Jacoline zou komen. Mevrouw Jacoline is niet echt juf, maar dat klinkt voor ons bekend, maar ook gezellig. Juf Jacoline gaat samen met haar gezin naar  Suriname. Wij vinden dat heel bijzonder en wij willen hen graag helpen. Daarom nemen we een half jaar lang zendingsgeld voor hen mee. Meneer Andy en juf Jacoline nemen ons geld mee naar Suriname en kopen er papier, potloden en scharen van. Voor de kinderen in Suriname. Onze kasten liggen vol met spullen, maar in Suriname niet.
Juf Jacoline vertelt over Suriname en laat foto’s en filmpjes zien. Nu weten wij hoe Suriname eruit ziet. Veel mensen in Suriname zijn arm.
Maar nu begrijpen we ook wat juf Jacoline en meneer Andy daar gaan doen. Meneer Andy is piloot en vliegt naar de indianen en bosnegers, want er zijn geen wegen in het oerwoud. Zij willen ook heel graag dat de mensen in Suriname de Heere Jezus zullen leren kennen. Wij zouden dat ook graag willen en daarom bidden we elke keer voor hen.

Uitslag kleurwedstrijd……….

Peter en Lianne, jullie hebben kleurplaten-200x150de kleurwedstrijd gewonnen. Gefeliciteerd. Jullie tekeningen zien er gezellig uit. Peter, jij had een prachtige indiaan met boog gekleurd. Maar dat niet alleen, jij had ook bloemen om de indiaan heen getekend. Knap zeg!
Lianne, ik vind jouw tekening zo mooi, omdat je de indianenvrouw versierd hebt met een echte veer. Leuk idee!
Alle kleuters bedankt voor jullie mooie kleurplaten. Ik heb ze meegenomen naar huis en samen met de kinderen bewonderd.