Nieuwsflits 3 (presentatie)

Mei 2011

Jacoline heeft samen met zoon Mark, in zijn klas, een presentatie gegeven. Mark zit op de Johannes Calvijnschool in Leerdam.

Twee klasgenoten geven een terugblik.

Mark naar Suriname

Mark Bijkerk met zijn familie emigreren naar Suriname om zending te bedrijven. Daarom is mevrouw Bijkerk in onze klas geweest om wat over Suriname te vertellen, wat ze er precies gaan doen en waarom ze het gaan doen.

 

Wat we ervan onthouden hebben..

Suriname ligt in het noorden van zuid Amerikapresentatie1. Het land is 4x zo groot als Nederland. Voor het grootste gedeelte bestaat Suriname uit bos. Vijf procent van het bos in Suriname hoort bij het amazone- regenwoud.  In het midden is het ondoordringbaar.

Er zitten  soms ook vlaktes tussen. Dat noem je savannes. Die zijn er niet altijd geweest, ze zijn door mensen gekapt.

Verder bestaat het land uit moeras en bergen. Omdat het er zo warm is drinken ze veel, vooral kokosmelk en het zachte in de binnenkant lepelen ze uit.

De hoofdstad is Paramaribo. Daar gaan Mark en zijn familie wonen. Meneer Bijkerk gaat mensen naar het binnenland vliegen. Ze vertellen er gelijk over God.

Waarom gaan ze naar Suriname?

Ze gingen thuis steeds meer over zending praten. Ze dachten: Hoe komt dat toch? Ze gingen ermee naar een dominee. Die zei: Vraag bijv. aan de Heere of hij binnen 2 maanden antwoord wil geven of dit echt iets van God is. Toen hebben ze dat gevraagd. De twee maanden waren bijna om, maar toen kregen de vader en moeder van Mark antwoord door een tekst of psalm. Toen wisten ze dat het echt waar was. Nu wonen ze even in een huurhuisje totdat ze naar Suriname gaan.